dijous, 9 d’abril del 2009

Gossos ligats amb llonganisses.




Hi havia una vegada en una petita ciutat que lluitava per a sortir de la seva coneguda grisor, una ciutat del nord est, que formava part d'una petita colònia espanyola de la mediterrània anomenada Catalunya...
 
En aquesta pròspera ciutat, un bon dia d'abril de, posem l'any 2009, el seu regidor ecologista gestor del medi ambient de la ciutat, va decidir, -se suposa que per la poca feina que tenia-, fastidiar una mica més al personal.
 
Com a bon protector dels animals i, com que de la crisi econòmica mundial ja se n'encarreguen els que en saben, el citat regidor juntament amb els seus socis de govern eco-progre-sociata-esquerrà, va aprovar una llei súper important que castigava exemplarment als ciutadans d'aquell indret que tinguessin masses hores lligats els seus gossos, o aquells que no els traguessin a passejar als menys vint minuts al dia. 
 
Aquesta gesta que de ben segur passarà a la història com a gran acte de noblesa del regidor envers els gossos, no va tenir en compte però que si es volia fer complir aquesta llei, farien falta molts mitjans humans per a vigilar, controlar, sancionar i notificar les sancions als infractors.
No va ser cap problema, en aquella ciutat hi havia un excés de policia tal que no sabien de que fer-ne. Hi havia tants treballadors sense feina a la casa consistorial i que al final els van trobar ocupació, cosa que va provocar una gran alegria. 
La gent d'aquella ciutat des de llavors, cada més d'abril, festegen aquella llei tan ben pensada i durant tot un dia lliguen els gossos amb llonganisses.
 
A mi m'agradaria lligar el meu gos amb la "llonganissa" del citat regidor, però no crec que es deixés...   

7 comentaris:

  1. L'ordenança municipal no fa cap mal i no vol dir que ara es posin a controlar que la gent passegi el gos 20 minuts, sinò que en certs casos hi haurà almenys una base jurídica per castigar amos negligents. A mi no em sembla cap bestiesa, el que passa és que no s'ha de vigilar com s'interpreten les coses o es passa fàcilment a una demagògia al més pur estil convergent! ;)

    ResponElimina
  2. "el que passa és que s'ha de vigilar"

    se m'ha colat el no

    ResponElimina
  3. dakkon, juraria que no tens gos.
    si en tinguessis sabries que la gent que tenim gos els tenim perquè ens agraden i per tant els passegem l'estona que cal i més i tot, només faltaria. i si algú no ho fa així, no canviarà d'actitud per més lleis ximpletes que ho manin.
    el que hauria de fer l'ajuntament és revertir les taxes desmesurades que cobra als propietaris de cans en millors serveis urbans: més pipi-cans, més dispensadors de bossetes (i que siguin plens de bossetes!), espais on poder fer córrer el gos sense molestar la mainada ni els vianants... si paguem taxes, volem prestacions.

    ResponElimina
  4. Certament, tal com dius no tinc gos. M'agraden molt els gossos, però visc a ciutat i crec que no és un espai adequat (si més no pel tipus de gos que m'agradaria tenir).

    No tothom que té gos se'ls estima de debò o no hi hauria l'enorme quantitat d'abandonaments que hi ha. Evidentment l'ordenança municipal no farà canviar d'actitud als amos irresponsables (una minoria), però tal com he dit al meu missatge pot ser una eina útil per castigar-los en cas de detecció de negligència. El que està clar és que l'ordenança no fa mal a ningú. Perquè aleshores tanta polèmica?

    Ah, i tal com dius, estic d'acord amb que si els propietaris de gossos paguen taxes tinguin uns bons serveis tal com dius tu (pipi-cans, espais adequats, etc...)

    ResponElimina
  5. Dakkon, el que no pot ser és que es facin normatives xorres en lloc de dedicar-se a treballar per coses necessàries amb la finalitat de sortir a la foto de tant en tant.

    ResponElimina
  6. A mi no em sembla una normativa xorra (s'ha de vetllar per l'atenció adequada als animals domèstics), tampoc crec que s'hagi fet l'ordenança amb l'objectiu de sortir a cap foto ni crec que tregui temps per treballar en altres coses necessàries.
    Segur que hi ha lleis i ordenances més trascendentals, però crec que aquesta també és útil.

    ResponElimina
  7. S'han fet enrera i ja no caldrà treure els gossos a passejar un mínim de vint minuts al dia.
    El dia que els polítics es dediquin a fer la feina que cal en lloc de gastar el temps inutilment, anirem tots plegats millor.

    ResponElimina